måndag 30 mars 2009

Köksstolar

Har börjat måla mina köksstolar, de var i tråkig lackad furu och jag är näst intill allergisk mot furu.. De ska bli vita och fina, men hu vilket jobb det är! Slipa och måla, slipa och måla.. Baah!

Funderar på vad jag ska ha för tyg till dynorna.. Vill ju gärna ha något som passar vårt nya kök (som vi inte har byggt än), så det är lite svårt.. Men just nu sitter det några slitna rosa/röda randiga tygbitar på dynorna och det ser bara sorgligt ut.

Det skulle vara fint att ha något linnetyg på stolarna. Det borde ju vara hyfsat slitstarkt också? Hittade de här fina linnetygerna på Jonic Textilimport.






Tror dock att jag ska ha lite blått i köket, och då passar ju inte färgerna på den nedersta så bra.. Men ett blå-vit randigt tyg skulle inte sitta fel.. Eller naturbeige-blå.

Det skulle ju förstås inte sitta fel heller med ett sånt här lekfullt tyg på stolarna. Detta härliga tyg kommer från Marimekko. Såg det på en affär i helgen, det ser ännu bättre ut i verkligheten!


Vilka vårkänslor jag fick när jag såg det här tyget! Kommer också från Marimekko.. Fast det blir nog svårt att få det på stolarna, det är nämligen en väggdekoration. Skulle dock inte sitta fel på någon vägg här hemma..


Hmm, jag får nog ta mig en loppisrunda för att se om jag hittar lite inspiration.. Brukar alltid få en massa idéer när jag är på loppis.. Kanske man till och med hittar några snygga tyger!?

torsdag 26 mars 2009

Fröer

För några veckor sedan, när våren började komma (och innan den försvann igen), sådde jag lite fröer, som jag tänkte vara ute i god tid med.. De har nu stått och fått gotta till sig lite i den härliga jorden, men ännu syns inga tecken på liv.. =( Jag har bland annat sått stevia och såpnejlika.. Tänkte att det kunde vara kul att prova odla sitt eget "socker" och såpnejlika kan, förutom att vara helt underbart söt, användas just som naturens egen såpa! Bilderna kommer från Impecta.


Stevia i krukan ovanför


Här är en bild på den ursöta såpnejlikan


Eldkrasse är en riktigt häftig växt som tyvärr inte vill växa hos mig =( men växtens eldröda blommor ser verkligen brinnande ut i solnedgången, det är fantastiskt egentligen! Är det nån fler än jag som har börjat så lite frön inför sommaren?

Jag hade tänkt att jag skulle odla lite grönsaker också, tomat bland annat, men jag kan inte sätta dem än, dels för att det fortfarande snöar och är -7 grader ute, men också för att de blir så långa och gängliga då.. Så jag får nog gott vänta ett tag med det =)

onsdag 25 mars 2009

Månadens onödiga pryl

Hittade en pryl som får priset som månadens onödiga vill-ha pryl.

Detta är en äppelskalare som också kan skiva äpplena och dessutom ta bort kärnhuset, i ett enda nafs!



Finns bland annat att köpa hos dmsbutik.

tisdag 24 mars 2009

Vårkänslor

Här har det snöat igen! Var tog den där våren vägen egentligen? Det känns ju inte så vårigt med en decimeter nysnö och -6 grader precis.. Hittade några fina vårbilder som piggar upp istället..


Vårskön bild härifrån.



Har ni fått några tussilago hemikring än? Jag längtar tills man kan se dessa gula solar i vägkanten.. Det är riktig vår det!

I vår trädgård står massor av härliga äppelträd och flera buskar och träd som jag inte vet vad det är för nåt, men jag har tänkt att dessa ska klippas.. Har för mig att det är ungefär nu man ska göra det va? Eller ska man vänta tills snön är borta? Får nog ta och ringa en trädklippare..

torsdag 19 mars 2009

Pepp pepp

Tack för de söta kommentarerna! Det värmer verkligen.. Just nu känns det svårt att se meningen med nåt över huvudtaget, men förhoppningsvis finner jag tillbaka till glädjen igen.. När man får ett sånt här besked känns det som att hela världen rasar samman, och det är knappt så att man kan förstå att det är sant. Det känns helt overkligt. Men det är ingenting som blir bättre av att man deppar ihop totalt och ger upp, för det finns hopp ändå. Så jag ska försöka ta mig i kragen och rycka upp mig, även om det känns svårt.

Här kommer lite bilder på sånt som gör mig glad.


Här är en liten samling som jag har i en hylla. Linänglarna till vänster fick jag när jag sommarjobbade på ett äldreboende när jag gick i högstadiet. Den lilla ängeln på knä har hängt med sen jag var liten, och metallsnurran är en sån där som kan gå i trappor, den har också varit med sedan dess.. Ljusstaken till höger är en som jag fick på mitt dop.


En söt disktrasa jag fick av min familj för ett tag sen (jag gillar inte att städa), och ett litet urklipp på peppiga låtar som gör att det är roligare att städa..


Mitt fina älskade durkslag som jag köpt från inreda.com


Här är min vackra design-vinöppnare som jag fick av min faster för ett par år sedan.. Det blir en fröjd att öppna vinflaskor med denna =)


Jag tycker att dessa flaskor är så vackra att bara ha, men jag har inte smakat teet som är i dem än.. Rädd att förstöra de fina etiketterna.

Dessa härliga gamla tavlorna köpte jag på Erikshjälpen för bara några kronor styck. Tycker att de är såå charmiga!






Denna locktång är ett nytillskott i min samling. Fick den igår, den har tillhört min gammelmormor, men nu när hon flyttade så skulle de slänga den, och en massa annat, så jag passade på att lägga vantarna på den.. Visst är den vacker!


Har lyckats med något som jag aldrig trodde var möjligt, min fina orkidé har nämligen börjat blomma igen! Det är dock inte riktigt denna lilafärg på den, kvällsbilden längst ner är mer rätt färg.






Hoppas att ni får en riktigt fin dag! Själv ska jag till tandläkaren och laga ett hål =( men jag repar mig nog..

onsdag 18 mars 2009

Hmm..

Ibland händer det saker som får hela världen att rasa samman.. Igår var en sån dag. Känner mig nästan illamående när jag tänker på det.. Varför?

Hittade en video som fick mig att le lite i alla fall. Vilka härliga saker man kan göra med en dator!


irregular flow from 4khz on Vimeo.

måndag 16 mars 2009

Måndagshårdag

En sån här frisyr vill jag ha! Tänk om mitt ostyriga hår kunde vara så där lydigt och användbart.. Det vore nåt det.. Illustrationerna är för övrigt gjorda av en kvinna vid namn Lena Sjöberg. Hon gör illustrationer bland annat till tidningar och böcker. Hon har massor av roliga och tänkvärda bilder på sin blogg, kika gärna in där. http://lenasjoberg.blogspot.com/


Bilder lånade från Lena Sjöberg.

Ljusa idéer

Denna helgen har varit fylld av fint vårväder, hustankar och funderingar och massor av fix med huset.. Idag har vi nästan blivit färdiga med att riva ut den gamla inredningen i garaget. Det var uppdelat i två delar, en garagedel, där bilen stod, och en snickeridel bakom garaget som var isolerat och med värme där förre husägaren hade sin snickarverkstad. Han var nämligen fiolbyggare! Det måste ha varit ett riktigt kreativt näste på den tiden det begav sig.

Vi fann också en riktigt, ja vad säger man, retro-lampa där ute. Jag tyckte först att den var riktigt ful, men då kanske den hade sin charm. Men, det blir nog lysrörsbelysning för hela slanten där ute.. Något annat fungerar nog inte som arbetsbelysning.. Skönt då att få fundera och drömma om belysningen inne i huset.. En dröm jag har är att köpa en PH-5 lampa. Men det får nog ta och bli när jag har blivit rik =) Men drömma kostar ju ingenting, hihi.


PH-5 lampa designad av Poul Henningsen. Bilden lånad från www.nordicmobler.com

Hittade en helt underbar liten finurlig lampa på IKEA, som jag aldrig har lagt märke till förr. Visst är den väl helt oemotståndlig med dess lite skeva charm?!


Den fanns också som bordslampa..


Det här är också en häftig lampa från IKEA, som skulle passa bra hemma hos mig någon gång i framtiden.

fredag 13 mars 2009

Fredagsmys

Fredag den 13 nu igen.. Jag tror inte på det där med skrock, men flera av mina vänner lever helt efter den devisen att man måste passa sig extra noga idag.. Själv tänkte jag äta middag tillsammans med hela min familj och sedan kanske mysa med någon film senare ikväll. Min kära mor bjuder på tandoori-kyckling, det ska bli spännande, jag har aldrig ätit det förr..!

Hittade lite bilder i en mapp på datorn som kanske lyser upp denna snöiga fredag..

Här är några otroligt härliga "lys-ägg" eller vad man ska kalla dem för.. Det blev en väldigt fin stämning av dem, och de ser ut som stora diffust lysande ägg..


Lite konstigt färg på den här bilden, men jag tyckte att den här saltströaren var så himla söt! Den är creme-färgad, och inte lika gul som på bilden.


Kan avslöja att jag är helt förälskad i såna här gamla blombilder, och här är några i nytryck.. Men på tok för dyra för min budget.. Får leta rätt på någon gammal flora istället. Det är ett litet budgettips.


Hittade en riktigt skön sida igår som heter Papaya Art (http://www.papayaart.com/). De säljer allt möjligt härligt, som kalendrar, affischer och mycket mera.. Väl värt ett besök, man blir riktigt glad av deras härliga färger och bilder.

Känner att vi behöver lite färg nu när vi blev "snuvade" på våren..

Med den här fina bilden önskar jag er en riktigt fin helg!

torsdag 12 mars 2009

Våriga bilder

Här kommer lite fler bilder, våriga och härliga.. Det behövs verkligen i det här vädret.. Här uppe har det nämligen snöat konstant i flera dagar. Jag som trodde att det skulle bli vår!

Det här är blomvaser, gjorda för att likna björkstammar.. Riktigt häftiga..


En sån här matplats skulle jag vilja ha! Fast ta bort den orange-rostiga färgen på väggen..


Romantiska glasburkar för förvaring av allehanda vackra ting..


Fastnade för den här klockan av någon anledning.. Vet inte vad det är men jag tycker den är tilldragande..


Här är ett riktigt vårigt sovrum, och en lite annorlunda komposition..

onsdag 11 mars 2009

Var försvinner tiden?

Jeez vad tiden försvinner! Hinner knappt med mig själv.. Har haft fullt upp med filmpsoduktion och en del grafiskt material och möten och allt möjligt så jag har nästan blivit dagvill.. Kom på mig själv igår med att tänka "vad skönt att det är måndag idag, då har jag ju hela veckan kvar" men oturligt nog upptäckte jag att det var tisdag =(

Här kommer i alla fall lite bilder från vårt grannland. Närmare bestämt från Ilva, som hade ett härligt romantiskt utbud, och flera grejer jag genast förälskade mig i =)










Den här lampan var en klar favorit! Gammaldags stil och böjbara leder hela vägen, skulle passa perfekt i mitt nya kök (när det är renoverat och klart dvs).

onsdag 4 mars 2009

Köksdrömmar

Var i Köpenhamn i helgen för att hälsa på släkten.. Hann dock med lite shopping också (big smile).. Hittade inget som jag gillade och hade plats i bilen för, men fick väl massor av idéer till vår kommande köksrenovering..! Har inte hunnit kika på alla bilder jag tog, men jag ska kolla på det lite senare.. Var bland annat in på Ilva, som numera är mitt favorit IKEA-substitut =)

De hade bland annat den här otroligt romantiska bäddsoffan/dagbädden som jag förälskade mig i direkt.. Har dock ingen plats här hemma =(

(bilden kommer från Ilva)

Har också kikat runt lite på nätet, hittade bland annat det här företaget (Studio10) som säljer köksluckor anpassade till IKEA-kök/stommar. Smart idé! De har dock lite för modern smak för oss, vi är inne på ett lite mer sirligt kök..


(luckor från Studio10)