tisdag 30 juni 2009

Sommardagar som rusar förbi..

Oj vad mycket som har hänt sedan sist jag skrev ett inlägg.. Min dator har ju gått sönder (skärmen sade upp sig) och nu har jag äntligen fixat en ersättare så länge.. Har dock inte fått tillbaka den än, men var sak tar sin tid var det någon kloking som sade..

Idag fyllde min älskade mamma 50 år.. Det har varit en superfin dag med världens härligaste väder och massor av blommor, presenter, tårtor och pajer, släkt och goda vänner.. Igår var vi iväg och åt middag på restaurangen längst ute på Hornslandet, i Hölick. De hade en fin fiskbuffé med allt man kunde tänka sig i fiskväg. Jag som är störtförtjust i lax blev helt såld på den varmrökta laxen de hade där, mmm.. Tänkte visa några bilder därifrån idag..

Jag låter bilderna tala för sig själva..









Vi har också hunnit med ett bröllop i Dalarna, sjösätta vår fina segelbåt, riva ut köket (!), byggt en ankgård och planerat en 50-årsfest som går av stapeln nästa helg.. Hoppas att allt klaffar.. Men jag visar fler bilder en annan gång..

Avslutningsvis några bilder från när vi körde hem båten efter att vi sjösatt i grannhamnen.. Hur härligt som helst!









måndag 22 juni 2009

Datorhaveri!

Kära vänner! Jag tänkte bara tala om att min dator har gått sönder, så det är därför jag inte har skrivit på ett tag.. Har massor av fina bilder jag tänkte visa för er, men jag måste lämna in datorn det första jag gör imorgon, så att jag kan använda den igen! Jag som har "hela mitt liv" på datorn, alla foton, alla dokument, allt.. Jag är ju livrädd för att det ska bli något fel, och självklart händer det när man är som minst beredd på det..

Hoppas att ni har haft en ljuvlig midsommarhelg!

Många kramar!!

söndag 14 juni 2009

Blåbärsglass

Galen i blåbär som jag är så blev jag riktigt sugen på glass när jag ramlade in på den här sidan på Tasteline.. Mmm vad gott det ser ut!

fredag 12 juni 2009

Vackra glas

Det är godare att dricka ur fina glas, så är det bara.. Det behöver dock inte vara så himla dyrt att köpa vackra glas.. På loppis kan man hitta många fina glas. Tradera eller Ebay är också bra ställen.. Jag tycker att det är vackert att ha lite udda glas, att alla inte är likadana, men att man har ett tema, t.ex. blå glas av olika sorter eller bara glas på fot.. I sommar ska jag försöka samla på mig en liten kollektion av olika glas som på nåt sätt hör ihop.. Ska bara komma på ett tema först.

Jag har hittat några glas som jag gillar, både nya och gamla..

Dessa kommer från IKEA och kostar 49 kr för 6 st. Jag gillar dem med elefanterna på bäst, tänk om man kunde få köpa ett sexpack med bara dem..

Det här kommer från Duka och heter Siri. Det kostar 39 kr/st


Lyx eller budget? Det ljusblå glaset kommer från Clas Ohlson och kostar 79 kr för 4 st. Det lite mörkare kommer från Verna och kostar 145 kr/st.



Annars kan man ju lyxa till det riktigt rejält och köpa dessa olivslipade gröna vitvinsglasen från 1800-talet för 175 kr/st.. (Qeptas antika)


Fast om det är som hemma hos oss, där det går sönder väldigt mycket glas, då kanske man vill satsa på lite billigare fina glas.. Typ såna här:

Pralin cocktailglas från IKEA. 29 kr/st. Då behöver man inte gråta när ett glas går sönder =)

Vill man ha lite sirligare glas så har IKEA en serie för det med som heter Rara (ca 29 kr/st)





Jag tycker att det är gott att dricka ur tunna glas, vet inte riktigt varför dock? Har ni några favoritglas eller glas som står på önskelistan?

Jag har en liten hobby, jag brukar gravera på glas. Har bland annat gjort karaffer, glasflaskor och vinglas. Det är verkligen kul och man kan sitta i timmar när man väl kommer igång.. Just nu ligger det lite på is, för mitt verktyg har gått sönder =( men så fort jag har köpt ett nytt så sätter jag igång igen.. Då ska jag visa lite bilder på vad jag håller på med just nu också..

onsdag 10 juni 2009

Oh sole mio.. (oh solen min, var tog du vägen?)

Hade planerat en heldag i trädgården med mina kära ankor idag, men jag fick avbryta min mission när vindrutetorkarna på glasögonen slutade fungera =) Men det är ett välbehövligt regn, allting har varit otroligt torrt här, så det skadar verkligen inte.. Fast det är ju inte lika kul för dem som precis har fått semester.. Tänker på dig J =)


Bilden kommer härifrån.

Så jag sitter inne istället och funderar över vilket av alla mina inomhusprojekt jag ska sätta igång med.. Har inte bestämt mig ännu, får väl kanske dra lott, haha..

Här är ett projekt som jag gjorde klart för några veckor sedan.. En kudde med ängeltryck på, som min mormor som älskar änglar ska få.. Det var meningen att hon skulle få den till mors dag, men jag har inte hunnit åka dit än, i helgen blir det nog ett besök dock.. Får försöka komma ihåg att ta med den.. Vad tycker ni? Visst är den fin?


Ha en fin dag allihop!
Kram kram

söndag 7 juni 2009

Jag har blivit mamma =)

Jag har blivit mamma till fyra helt underbara söta ulliga gulliga bulliga duniga ankungar! Visst är de fantastiska?! Här står de i köket och har precis varit och badat lite.. De är helt underbara och söta och älskliga och helt gaah! Jag finner inte ord nog att beskriva dem..


Det är myskankor, och är ättlingar till två ankor som jag och min lillasyster hade när vi var små =) det är lite häftigt eller hur..










Här har de hjälpt mig att gräva en rabatt i trädgården.. De var riktiga hejare på att hitta varenda mask i jorden, fast de var nog egentligen mest ivägen =) Efter detta åkte de till mormor och hjälpte till att sätta potatis.. =)


Här kommer några nytagna bilder från trädgården.. Inne har det inte hänt så mycket, det har varit på tok för skönt ute för att göra något vettigt inne..









Visst är det härliga färger på liljorna? Har tänkt mig någon liknande färgskala i köket senare.. Gräddvit och cremegul vad tror ni om det?




lördag 6 juni 2009

Hemlis

Idag händer det spännande grejer at my place =) Kika in här i eftermiddag eller imorgon förmiddag så ska jag bjuda på en riktigt rolig och härlig nyhet!

Kram kram


Heja Sverige! =) (svenska nationaldagen idag för er som inte minns det, hihi)

fredag 5 juni 2009

Idéer och inspiration

Nu hamnade jag där igen =) Martha Martha vad gör du med mig? Hittade massor av smarta tips och idéer som jag måste fundera på! Som den här komposten till exempel.. Jag har tänkt att jag ska bygga mig en liten kompost, men inte riktigt vetat hur.. Det här verkar ju vara en bra grej, med öppet på ena sidan, det blir ju lätt att köra in skottkärran då i alla fall!


Jag är inte så stort fan av stora klumpiga träspaljéer och det här verkar ju vara ett clever minimalistiskt sätt att hjälpa plantorna. Krokar i väggen med ståltråd. Då kan man ju kanske göra nåt snyggt mönster med ståltråden också!


Den här lösningen gillar jag! Det är en "osynlig" högtalare.


Här är också en sån där osynlig elektronik-lösning. Smart och snyggt! Nu har vi ingen tv, utan vi kör bara projektor, men jag håller på och funderar ut någon smart lösning till den också.. Vi har en duk som man kan rulla upp, och bakom den sitter två tavlor som min kära mor har målat till mig, och det får man ju säga att det blir ganska hemtrevligt när duken är upprullad!


När vi flyttade in i vårt hus, så stod det en massa trädgårdsgrejer kvar, bland annat en gammal handgjord pall.. Någonting sånt här har jag tänkt mig med den..






Här har det regnat i två dagar, vilket verkligen behövs! Det har varit så torrt så torrt.. Man verkligen känner hur växterna slurkar i sig vattnet.. Det kommer nog att bli en härlig växtexplosion när solen kommer fram igen!

Ha en fin dag och en trevlig helg! Jag hoppas att det blir fint väder i helgen så att man kan vara ute och pyssla och fira.. Både svenska flaggans dag och en massa vänner som fyller år, en riktig festhelg. Måste berätta lite kuriosa bara innan jag slutar, hihi.. Min faster, som bor i Danmark, fyller år på svenska flaggans dag, och vi brukar säga att hela Sverige flaggar för att hon fyller år.. Det finns säkert fler som fyller år på konstiga högtider, skriv gärna och berätta! Kram kram!

onsdag 3 juni 2009

Tema cupcakes!

Jag bakade rätt mycket förr, speciellt när jag bodde nere i Kalmar.. Då blev det nog en ny kaka mest varenda dag.. Mina vänner hade full koll på när jag var igång med storsleven, och när det började lukta nybakat så släntrade det alltid in någon som var sugen =) vilka tider.. Nu har jag så mycket annat för mig så nu blir det nästan ingen bakning.. Gjorde lite knäckebröd i julas, men det är väl det enda.. Martha Stewart är ju en oändlig källa till inspiration, och jag känner att jag börjar bli lite sugen på att baka nåt =) Så idag får det bli cupcakes!

Varsågoda, ät och njut med ögonen!































Mmm, visst ser de smaskiga ut! Nä nu måste jag nog faktiskt ta och svänga ihop nåt gott! Ska gå och se vad som finns i kylen =) Kram på er!