torsdag 27 november 2008

Äntligen!

Äntligen är badrummet färdigkaklat! Nu fattas bara fogningen, men tydligen måste man vänta några dagar innan man kan göra det.. Men jag bjuder på en bild från badrummet så länge i alla fall..


Såg nu att det blev väldigt konstigt ljus, men jag får knäppa en bättre bild sen..
Det bruna som syns nere till höger är pappen som mosaiken satt fast i, den ska ju bort sen.. Men annars är det de där färgerna som kommer att vara i badrummet..

Ska berätta en lite dråplig historia om badrummet för er sen imorn när jag kommer hem, men nu ska jag åka och hälsa på mina kära vänner i Gävle..

Ha en fin dag!

tisdag 25 november 2008

Dags för julpynt..

Hittade en söt liten sak på aftonbladet idag:
http://www.aftonbladet.se/pryl/prylportalen/article3789536.ab
En julkula med foton! Det vore nåt att ge bort till farmor/mormor..



Ska nog handla lite julpynt snart.. Min kära sambo har nämligen lovat mig en shoppingtur till Sundsvall den här veckan! Så jag har lusläst reklam och kikat runt på olika sidor för att kolla in vilka butiker som har fina saker..

måndag 24 november 2008

Soundtrack of my life?

Soundtracket för idag får vara Bruce Springsteens nya låt, som tills imorgon går att ladda ner gratis på Sony BMG:s hemsida. Gör det ni med, den var faktiskt helt okej att lyssna på så där på en måndagkväll... Är helt slut idag så jag orkar inte göra några djupare analyser av varken honom eller hans låt eller mitt val av låten, vill bara njuta av lite bra musik istället =)

Bygget har idag tagit ett stort steg framåt faktiskt, det har kaklats två och en halv vägg och golvet har fått lite primer på sig, så imorgon blir det spacklat och klart för att sättas klinker på. Det var meningen att vi skulle spackla idag, men primern ville inte torka, så det fick bli imorgon istället. Det var dock inte dumt det heller, då fick vi ju lite tid över till att packa upp lådor osv.

Hoppas ni haft en fin helg! Här har det snöat och blåst som sjutton, och jag sitter och funderar över de stackars fåglarna som måste ha det svårt nu.. Ska nog ta och införskaffa mig ett fågelbord men jag vill hitta ett som passar min trädgård. Inspirerande är det här fågelbordet från Isabella Smith.


Hon hade flera väldigt fina fågelhus på sin sida, kolla gärna in den! www.isabellasmith.com

söndag 23 november 2008

Dagdrömmar

Sitter nu i fåtöljen framför en värmande brasa i vår fina kamin, och tittar ut genom fönstret på vår fina trädgård, som håller på att få sin vinterskrud. Det snöar nämligen här. Imorse snöade det stora härliga snöflingor men nu har det gått över till ett virrvarr av små flygande spikar... Då är det gott med en kopp varmt te..!

Var och handlade för några dagar sedan och hittade en kanna som jag verkligen förälskade mig i vid första ögonkastet. Det stod att det var en glöggkanna, men jag använder den minsann till allt möjligt jag..! Har dock inte hittat något bra ställe att ha den på än, men ni kan få se den så länge, så förstår ni nog vad jag menar..



När jag var i Umeå var vi en dag för lata för att laga mat, så vi tog oss en pizza. Jag käkade en Calzone, och när jag kom hem och öppnade kartongen såg jag att pizzabagaren slagit in pizzan med en jättesöt liten rosett!



Bygget pågår alltjämt, men det går väldigt sakta =( Jag vill börja inreda nu!! Men som tur är kommer det förhoppningsvis att bli färdigkaklat imorn eller på tisdag så att vi kan bära ut alla byggprylar från huset och istället bära in våra möbler. Vårt hus ser ut som en byggarbetsplats just nu!

fredag 21 november 2008

Nu äntligen har jag fått telefonen att fungera som jag vill!

Nu så, nu har jag lyckats lista ut hur telefonen fungerar och hur man kan överföra bilder från telefonen till datorn! Så här kommer lite bilder som min sambo skickat till mig under arbetets gång..


Ni har ju sett hur badrummet såg ut innan. Här är första bilden sedan kaklingen satte igång.. Det första som gjordes var att sätta dit mosaiken som ska vara i duschen. Här är det inga fogar eller så, och det gröna till vänster är underlaget för mosaiken, alltså sånt som ska vara vattentätt.



Här har det kommit till lite vitt kakel kring mosaiken. De är också fogade men inte putsade. Längst mot dörren, där det är en vit rand, ska det senare sättas en vägg med betongglasblock, som ska fungera som en duschvägg.


Här har det putsats lite och duschmunstycket sitter där det ska. Det ser verkligen härligt ut, och jag längtar tills jag får se hur det ser ut när det är klart!

Duschmunstycket är för övrigt ett sånt där lite lyxigt och stort. Ett sånt som det nästan känns som det regnar när man duschar. Härligt! Det är lite kompensation för att vi inte fick plats med vårt planerade bubbelbadkar =(

Ha en härlig helg!!

torsdag 20 november 2008

Nyfiken

Fortfarande i Umeå skickade min sambo ett till spännande mms med en bild från badrummet som sakta men säkert håller på att byggas upp, sten för sten.. Tyvärr har jag fortfarande inte riktigt kommit på hur min telefon fungerar så jag kan inte föra över den till datorn, men det är verkligen en spännande resa vårt kära badrum går igenom! Lovar att lägga upp bilder imorgon när jag kommer hem och har tillgång till (bruksanvisning) och en tekniker. Badrummet ser verkligen härliga ut!

Efter tre dagar av vinprovning 09.00-16.00 börjar man bli väldigt mättad av information. Hjärnan är helt full av nya intryck från alla viner vi har testat och all information vi fått på föreläsningarna, men man känner att man börjar få lite grepp om detta nu. Det som i måndags lät som världens grekiska känns nu lite mer självklart. Det är ju en lång väg kvar till att bli så virtuos inom området som vår lärare (Per Svedman - verkligen bra lärare!) men jag har i alla fall tagit ett par stapplande steg mot en upplysning =)

Ha det fint tills nästa gång!

måndag 17 november 2008

Mycket på gång nu..

Sitter på ett studentrum i Umeå tillsammans med en god vän.. Har åkt hit den här veckan för att göra lite labbar och sånt.. Min sambo är däremot hemma den här veckan och håller på för fullt med renoveringen av vårt badrum.. Han skickade ett mms för en stund sedan med en bild på kaklet som han och hans far håller på och sätter upp, men jag lyckades inte lista ut hur jag skulle kunna överföra bilden från telefonen till datorn, så jag får visa det någon annan dag, men jag kan tala om att det blir riktigt snyggt!

Annat som händer hemma nu är att tapetseringen är klar, ska lägga upp bilder på det också när jag kommer hem och då kan jag förhoppningsvis visa någon bild på golvet också, eftersom vi håller på och lägger nytt golv där också..

Ha det fint så länge!

onsdag 12 november 2008

Badrum badrum

Igår blev det arbete med badrummet och en massa förarbete blev gjort till tapetseringen i sovrummet.. Sent blev det också så vi hann inte så mycket annat. Min sambo J råkade också ut för en liten olyckshändelse - han fick en släng av magsjuka/matförgiftning som gjorde hela dagen lite krångligare.. Men det visade sig senare att det inte var så allvarligt, som tur var.

Min kära mor passade på att ta lite kort med hennes kamera ifrån badrummet och sovrummet, så nu får ni äntligen se färgerna som var där inne. Ganska hemska om jag får säga mitt. Det kommer verkligen att bli andra bullar när vi har gjort färdigt där!


Bild inne ifrån badrummet


Bild ifrån sovrummet

Har ni förresten sett den gamla klassikern "Badrum badrum"? Om inte - så måste ni verkligen kolla in den, den är bara för skön.. Klicka HÄR för att komma till hemsidan..

tisdag 11 november 2008

I valet och kvalet

Jag hade aldrig kunnat lista ut att det skulle vara så svårt att välja tapeter! Idag skulle jag nämligen välja ut vilka tapeter vi ska ha i sovrummet.. Så efter att ha avnjutit en riktig mysfika på Jambo tillsammans med mina kära vänner H & E gick färden vidare mot en tapetaffär.. Väl där kändes det som att leta efter en nål i en höstack.. Det fanns ju verkligen massor av vackra tapeter! Ville helst ta med dem alla hem, men hur skulle det se ut egentligen? Hittade några verkligt fräscha tapeter från Linnékollektionen som jag ville ha, men de var jättedyra, så jag fick skippa dem för den här gången.


Tapet från Borås tapeter

Eftersom tapeterna skulle vara tillfälliga (tills vi listat ut vad vi skulle göra med rummet) så fick prislappen bestämma.. Det gjorde det hela lite enklare i alla fall. Då rummet är ganska litet så ville vi inte ha så mörka tapeter, så vi funderade på något i denna stil:


Tapet från Borås tapeter

Ser nu att mönstret inte syns så bra på skärmen. Men tapeten är i alla fall vanilj/beige med lite mörkare medaljongmönster. Vi lånade i alla fall hem en provrulle, men när vi kom hem så insåg vi att det inte alls passade rummet.. Tur att vi inte köpte tapeterna!!

Så vi bestämde oss för att prova en annan linje.. Det blir förmodligen något med gråa detaljer i istället, får se hur det kommer att se ut! Ska visa bild på resultatet sedan =)

Med det priset på tapeter (ca 140 kr / rulle) så känns det ju inte helt hopplöst om vi inte skulle gilla dem.. Då kan vi ju bara måla över dem eller hitta några andra tapeter..

Trevlig kväll till er alla!

söndag 9 november 2008

Heldags workout på fars dag

Puuh, nu är man helt slut efter dagens bravader.. Har varit och handlat material till badrummet. Det kommer att bli riktigt snyggt! Svart matt marmorerat klinker till golvet och vitt blankt kakel till väggarna. Vi hade planer på att lyxa till det lite och sätta in ett bubbelbadkar men när vi mätte lite noggrannare så såg vi att det inte fanns plats till det =( men det blev en lite lyxig dusch istället.. Vi bestämde oss för att sätta mosaik i duschen! Men det var inte det lättaste ska jag säga! Vi åkte på en affär först, K-rauta, där vi hittade jättefin mosaik och dessutom var det rea på det! Men, såklart var det lite för bra för att vara sant.. Det fanns nämligen bara ett paket kvar och vi behövde fem paket! Så vi lunkade ut därifrån, tunga i tankarna, och åkte till en annan affär (Silvan). Där hittade vi liknande mosaik och tro det eller ej, det var specialpris på den med! Men tyvärr fanns det bara fyra paket! Så vi delade på oss och åkte tillbaka till K-rauta för att kolla om det sista paketet med mosaik fanns kvar och om det var samma, och sån tur hade vi att det var samma sorts mosaik, så det skulle precis passa! Så till slut fick vi vår fina mosaik och glada i hågen vände vi kosan hemåt igen...

Bilder kommer upp så fort jag har hittat i vilken låda min kamera ligger =)

Fortsatt glad fars dag!

En början till..

Inspirerad av alla härliga bloggar som finns så tänkte min kära sambo och jag berätta vår historia.. Vi har precis köpt oss ett litet hus med en helt underbar trädgård som bara behöver lite kärlek för att komma på fötter igen.. Tänkte lägga upp lite bilder från vårt hus och från vår pågående renovering.. Har precis börjat riva badrummet, då det är från 70-talet och inte riktigt passar vår smak.. Knallröd golvmatta och blårandiga linoleumlinkande väggar, ska visa senare..

Annars är huset jättemysigt med stora härliga fönster mot vår lilla trädgård, som tyvärr har blivit lite vildvuxen, då den gamle mannen som bodde i huset innan inte orkade ta hand om den de sista åren. Flera fina äppelträd med jättegoda äpplen finns också på tomten (provsmakade innan vi köpte huset, hihi).

Ni är mycket välkomna tillbaka när jag har lagt upp några bilder från vårt hus!