lördag 28 februari 2009

Köksö

Har länge varit sugen på en köksö, kanske ska ta tillfället i akt nu när köket ska renoveras.. =)

Snygg köksö från Electrolux Home (vet dock inte om jag gillar resten av köket).


Hittade också den här häftiga köksön på Vi i villas hemsida. Fast det är nog lite överkurs för oss, och dessutom har vi inte ett sånt stort kök..


Varför ska köksöar vara så stela? Tror att det är fläktkåpan som gör det.. Här är en köksö från Vedum kök.


Fast jag har nog tänkt mig att inte ha någon fläktkåpa där över köksön, utan att ha spisen någon annanstans och använda köksön mer som bänkyta och typ frukostbord.. Hmm får se hur vi ska göra.. Ska försöka sätta mig ner och skissa lite..

torsdag 19 februari 2009

Många meter matta

Efter den senaste veckans kalabalik kan man nog inte göra annat än att le åt hela situationen.. Har börjar kika lite på golv, och hittat några snygga mattor..

Gillar det här slitna stuket där golvet verkligen ser ingått ut.. Som att det har legat där i många år och gömmer massor av berättelser..


Tycker också att det ser otroligt läckert ut med riktigt mörka golv, men det skulle nog inte passa här, och huh så jobbigt att hålla rent! Kan tänka mig att varenda litet dammkorn skulle synas..


Vi funderade också på att byta golvmatta ute i hallen, och lägga golvvärme där, så att skorna torkar snabbare, och så att det slipper komma in så mycket gojs.. Skulle vara snyggt att ha ett sånt här golv där ute.. Har vita väggar där, och jag tror att det skulle bli en häftig kontrast.


Hittade också dessa otroliga golvmattor.. Det är nästan svårt att tro att det är golvmattor, fast undra hur de ser ut i verkligheten.. Men enligt återförsäljaren så ska det kännas som att gå på ett riktigt trägolv! Gillar den nedre mest =)



Alla bilderna kommer från www.bossesmattor.se

Åker till Köpenhamn över helgen, ska hälsa på min kära farmor, men hoppas också finna lite tid till shopping =) ska bli skönt att komma bort från allt oljud (luftavfuktare osv).. Men sedan blir det tillbaka till kaoset hemma igen.. Vad är det man säger...borta bra men...

Gömda skatter del två

För några kvällar sedan upptäckte vi något som inte alls var roligt.. Eftersom vi dagen innan hade dragit upp en bit matta i ena delen av huset så var det inte många steg till den andra delen av huset.. Vet inte riktigt hur vi kom på att vi skulle göra det, men det vi upptäckte när vi tog upp en mattbit i köket var inte kul alls.. Där visade det sig nämligen att vi har en vattenskada som sträcker sig genom halva köket och ända in i skafferiet.. =( Så nu är stämningen inte riktigt på topp här hemma.. Tur att vi hade bestämt oss för att renovera köket ändå, men ingen av oss har tid just nu, det är helt fullt upp med andra saker, så det kom inte riktigt i rättan tid.. Vi hade inte tänkt att sätta igång med köksrenoveringen förrän om en månad. Hmm..



Gömda skatter!

Min sambo fick ett mindre sammanbrott igår när han upptäckte att golvmattan i vardagsrummet hade rest sig.. Alla onda tankar hann fara genom hans huvud innan i öppnade och såg att det var för att mattan var olimmad.. Det enda som hade hänt var att en skarv hade släppt och det hade kommit in luft under mattan. Men under mattan fanns ett härligt och fint trägolv, så nu slipper vi köpa en ny golvmatta.. (som var tanken från början) Nu kan vi bara ta bort mattan och få gå på ett skönt trägolv istället..! Härligt!

onsdag 18 februari 2009

Tidiga vårkänslor blommar upp..

Efter en långdragen förkylning är man tillbaka i verkligheten igen.. Trots det bistra vädret kan jag inte låta bli att längta efter våren, som snart ska sätta sina spår i landskapet. Det är dock fortfarande -10 grader ute så jag läre nog få vänta ett tag med det. Men under tiden roar jag mig med att drömma mig bort till varmare årstider.

Har beställt en hel del nya frön tills i år, bland annat har jag beställt magnoliafrön, vet däremot inte hur de går att odla upp från frö, men vi får väl se om det tar sig.. Det är heller inte säkert om de växer på mina breddgrader =) men den som lever lär se.

Jag hoppas att min magnolia blir lika fin som dessa.




Bilder lånade härfrån: bild 1, bild 2

Hur ser det ut längre ner i landet? Har det kommit upp några krokusar, snödroppar eller rentav kanske våren personifierad (blomifierad): tussilago?

Jag hoppas att vi snart får se några vårtecken här uppe med!


Bild lånad från http://www.snojouren.se/

tisdag 10 februari 2009

Förkylningsdrömmar

Usch, mitt i det vackraste februari har jag åkt på världens förkylning! Ligger hemma i min soffa och har en hals som känns som att den är klädd med sandpapper på insidan.. Inte så roligt... Så jag ligger och drömmer lite om att bara sjunka ner i en härlig läsfåtölj med en bra bok och en filt och bara mysa framför brasan tills det blir bättre igen..


Denna mysfåtölj kommer från Svenska Hem. Tänk vad härligt att få sjunka ner i den här fåtöljen.. Fast jag gillar inte riktigt färgen, den känns lite tråkig och nedstämd.. Då gillar jag hellre färgen på nästa fåtölj, den var mer livlig!


Den här fåtöljen kommer från EM möbler.

Jag hoppas att ni andra har det bättre, och att ni hinner ta er tid att gå ut i naturen och få en energikick av allt det vackra!

fredag 6 februari 2009

Föränderlig förunderlig natur

Har märkt att jag den senaste tiden har knäppt och lagt ut en hel del naturbilder, men jag känner att jag kan inte sluta fascineras över den otroliga miljö vi har omkring oss.. Förra helgen hade vi ungefär -15 grader här, men det var ett sånt otroligt väder att vi kunde inte låta bli att gå ut en sväng.. Så vi tog en liten tur ner till havet, där dessa vyer mötte oss..



Det var ett otroligt härligt väder och solen värmde så gott att de där minusgraderna knappt märktes..



Vi skulle kolla hur tjock isen var och då fick jag till det här roliga kortet!



På vägen tillbaka såg jag denna tall, och kom att tänka på de där glasistapparna man kan köpa och hänga i julgranen eller så.. Men här är det riktiga istappar..







På ett annat ställe var isen lite tjockare, och där såg vi det här märkliga fenomenet.. I isen hade tusentals små luftbubblor frysit fast. Det såg ut som en stjärnhimmel!