onsdag 28 januari 2009

Vintermörker

Var hos mina föräldrar idag och hjälpte min mamma med att sätta upp några bokhyllor som stått och väntat på uppsättning i ungefär en evighet.. Slutresultatet blev ganska bra om jag får säga det själv.. Nu återstår bara det spännande arbetet med att fylla bokhyllorna, men det hanns inte med idag.

Hittade en gammal gammal jordglob som jag köpte för en herrans massa år sedan. Den är helt i glas med en lampa inuti och globen härstammar från den tiden då Sovjet fanns. Väldigt vacker, och med en helt underbar "klang" när man tappar på den med fingret.



Gick sedan ut i trädgården och fotade lite vintermörker, det blev väldigt effektfullt med deras trädgårdsbelysning tycker jag.. Hur har ni det med trädgårdsbelysning?



Lekte lite med slutartider också, det är häftigt vilka effekter man kan få av att använda långa slutartider. Det blir ett helt annat ljus när man experimenterar lite med det, egentligen var det väldigt mörkt ute!



måndag 26 januari 2009

Vita dagar

Äntligen har vädret bestämt sig för att vi ska få ett härligt vitt snötäcke! Det har snöat här hela helgen, och nu ligger det ett underbart vitt täcke i min trädgård.. Tyvärr tillåter inte vädret någon vidare fotografering, eftersom det fortfarande snöar =) Men här kommer i alla fall en liten bild på det vackra paradisäppelträdet som bor i vår trädgård.



Innan helgen var det väldigt isigt och mörkt och tråkigt, så jag köpte mig lite tulpaner, för att få lite vårkänslor. De lyser upp hela min vardag, och är otroligt vackra nu när de har slagit ut.. Som små solar som står och lyser. Lite konstigt ljus att knäppa kort i, men håll till godo.





Jag gick ut i den lilla skogsdungen som finns bredvid vår trädgård och plockade lite blåbärsris och torra knotiga kvistar och satte ihop två härliga blomsterarrangemang. I den lila buketten har jag också använt mig av björkhängen. Men tänk på att man bör vara lite försiktig om man är pollenallergiker.



Blåbärsriset har börjat fått bladknoppar, och det ser jättehärligt och vårigt ut!



Passar på att tacka Mitt Östergården för den trevliga utmärkelsen! Det värmer härligt att få den, tack så mycket min kära vän!



Skickar den vidare till en riktigt smaskig och inspirerande blogg, nämligen bloggen Bagarstugan. Kika gärna in där om ni har tid och möjlighet, men en liten varning bara, det kan bli beroendeframkallande! Hihi..

tisdag 20 januari 2009

Drömmar

Funderar på att starta ett nytt projekt här i huset. Det har varit ganska lugnt sedan dess att badrummet blev funktionsdugligt.. Så jag har kikat runt lite och kommit fram till att det är nog köket som är up next. Har fått hem bröstpanelskivor från som vi tänkte sätta i köksdelen, måla dem vita och ha någon fin lite gammaldags tapet till.






De här lantköken ovan kommer från www.fridax.se
Kolla in vitrinskåpen på de två nedersta bilderna! Mmm..


Det här var ett fint platsbyggt kök i panel från www.ronnerholms.se
Ser ni vad fint med diskhon så där!






De här bilderna kommer från Kvänum kök. Ett helt underbart kök om jag får säga mitt!

Det läre ju inte bli något nytt kök den här veckan, men man måste få drömma lite, eller hur?!

måndag 12 januari 2009

Super size

Såg just filmen super size, och så där i efterhand vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om den.. Har inte sett den förr, möjligtvis för att jag varit rädd att mina förväntningar på filmen inte skulle överensstämma med hur den faktiskt var, och kanske var det så det blev i slutet.. Jag tyckte nog egentligen att den var ganska lam, men en bra sak med filmen var att den får en att uppskatta ens egna hemlagade mat mycket mer. Mat som man faktiskt har lite koll på och har en chans att påverka själv.. Ja, så till slut kanske den var ganska verksam egentligen, det återstår att se..

Appropå super size, så funderar min kära sambo och jag på om vår badrumsvägg kanske har blivit lite för supersized för vår smak, nu så här i efterhand tror vi nämligen att vi gillade den bättre när den var lägre.. (Aluminiumlisten som ska sitta på kortändarna fattas fortfarande..) Vad säger ni? Det har blivit mycket mörkare i badrummet nu när alla stenar sitter på plats..





Nåt som däremot inte är super size, eller super över huvudtaget, är vädret här just nu.. I två dagar har det varit plusgrader och regn, och man blir verkligen nedstämd av det.. All den vita härliga snön har försvunnit.. Men jag hoppas att det kommer lite ny snö, det är otroligt mörkt här just nu, inte alls roligt..

onsdag 7 januari 2009

Nytt år och nya idéer

Hej igen!

Nu är det återigen ett nytt år, och för många betyder det en nystart.. Det där med nyårslöften är inte riktigt min grej har jag funnit ut, för jag har bara svårt att hålla dem, så man blir mest besviken. Men jag klarar mig nog utan nyårslöften tror jag.. Har ni gjort några löften inför det nya året?



Här kastades julen ut redan i mellandagarna, eftersom vår julgran började se så sorglig ut.. Nu har jag fått in lite nya fräscha färger i hemmet, vilket känns skönt efter julhelgens mastiga och robusta färgskala.

Vi börjar äntligen få ordning på badrummet och nu har vi till och med rinnande vatten i kranen i tvättstället! Men vägen dit var verkligen lång, jag tror allt som kunde hända har hänt nu.. Förra veckan hade vi långväga besök från Kalmar, och när vi skulle koppla in duschen så visade det sig att hela avloppet var igenstoppat! Så hela natten försökte vi att klara ut detta dilemma, med flera centimeter vatten på golvet. Till sist visade det sig att det var gummiringen som tätar mellan toaletten och golvet som hade "lossnat" och fastnat i en krök längre bort.. Det var tur att vi fick bort den, för det var inte långt ifrån att vi gav upp och tänkte börja riva upp vårt nylagda fina golv!

Vädret här har varit lite halvtråkigt, vissa dagar plusgrader och vissa dagar mer än -10 grader. Men några fina dagar har vi fått.. Fast jag längtar tillbaka till när det såg ut så här: