tisdag 12 maj 2009

Det växer så det knakar!

Här har våren äntligen kommit igång på riktigt! Det växer överallt så att man nästan kan höra hur naturen kommer till liv igen efter vinterdvalan.. I vår trädgård har det pysslats med lite av varje, har bland annat planterat lite basilika i min fina kruka från Teneriffa..


Det regnade härom dan, och efter regnet blev det en härligt solig eftermiddag.. Såg de här söta små liven, tycker att det är så charmigt med de små vattendropparna som dröjt sig kvar efter regnet..




Bredvid vår gräsmatta har vi ett litet skogsparti, och det är verkligen spännande att se vad som dyker upp.. En dag hade de här underbara vårblommorna sett dagens ljus, små vitsippor som strävar upp mot solen..










Inne har det faktiskt pysslats en del också, tro det eller ej! Ibland känns allting jättesegt, och som att det kommer ta en evighet innan vi får till huset som vi vill ha det.. Men förra veckan tog vi faktiskt tag i oss själva och målade lite tak.. Taket i hallen är det som har fått sig en första strykning.. Men vi blev lite rädda när vi hade målat färdigt första lagret, för det såg riktigt hemskt ut! Det ser inte lika hemskt ut på bilden, men vi blev verkligen besvikna.. Nu har vi fått på ett lager till (det är bara grundfärg på bilden), så nu ser det fint ut..! Ett lager till med halvblank färg så blir det här finemang!




Det var ganska jobbigt att måla det här taket, och ändå var det bara 6 kvm, så nu är det "bara" 90 kvm kvar att måla (tre strykningar)!! Jag kommer få nackspärr!!

Vi provade att lasera en bit av taket först, för att se om det blev bra, men vi kände att det inte riktigt var rätt för oss, så vi bestämde oss för helvitt istället.. Det blev såå mycket ljusare i hallen! Det som saknas nu är ju sista strykningen med färg, lite taklister och tapeter.. Vi har beställt ny golvmatta, förhoppningsvis får vi den insatt den här veckan! Det ska bli spännande att se om den är lika fin som provbiten i affären var!

2 kommentarer:

Helena sa...

Vitsippor är verkligen vackra och du fångade dem verkligen fint på bild! Krukan är också jättefin! Kram Helena

Butik Östergården sa...

Daggkåpa tycker jag är så fina! Särskilt när det är droppar på bladen. Tyvärr trivs de inte i min trädgård.

Läste om din Mamma! Gråter en tår med dig. Livet är hårt kan man säga. Frustrationen att inte kunna göra något måste vara för jäkligt.

Hoppas ni orkar med huset och allt nu. Ni har ju hunnit en del.

Ha det gott och sköt om dig!
Kram/Helen