torsdag 27 augusti 2009

Illbattingarna

Här kommer lite bilder på mina små sötnosar!







De tycker väldigt mycket om att bada.. Både ute och inne.. Fast det är skönast när det är varmt vatten i badet (bortskämda!?)








Begreppet äta med hela kroppen har fått en ny betydelse sen dessa små sötnosar kom in i bilden =)






Hos "mormor" får man spaghetti - nästan lika bra som mask!


Bilankorna i framrutan på bilen när vi står på parkeringen på Ica.. Varmt och skönt i solen =) de gillar att åka bil, det är väl spännande att se alla saker svischa förbi.. =)

Som gjutet!


Kära vänner! Det var ett tag sen jag skrev nåt här.. Men jag har använt den här pausen för att fundera lite och ägna mig lite åt min kära familj.. Livet är ju som ni alla säkert redan vet - som en bergochdalbana. Ibland är det upp och ibland är det ner. Nog om det.

Här i köket går det faktiskt sakta men säkert framåt, och jag hoppas att det inom en snar framtid ska gå att börja använda köket =) längtar!! Men idag tänkte jag visa lite bilder på lite saker som jag gjutit, eftersom jag lovat det för länge sedan.. Nya bilder på köket kommer snart!

Ni minns stövlarna som jag har pratat om, här är de! Ni ser att det är lite olika färg på dem, det är för att jag öppnade den ena några dagar innan.. De är inte riktigt klara än, det är tänkt att de ska få en klack och ett band, men de blev riktigt vackra, eller hur!


Ser nästan ut som en grotta..


Här är en "sten" som är en prototyp till en trädgårdssten med vattenblänk, kolla nästa bild så ser ni vad jag menar.. Jag har tänkt att göra flera likadana, och göra en liten gång med dessa, det kommer att bli superbra i solnedgången tror jag..




Min moster gjöt även ett "kastrullunderlägg" med mosaikbitar.. Också helt nyöppnat så färgen kommer att bli lite ljusare sen..


De tre stora blommorna är ett experiment vi gjorde för att se hur man kan jobba med pigment i betong.. Väldigt roligt att jobba med och resultatet blev enastående.. De är tänkt att vara ute i trädgården också, men man kan säkert hitta på fler användningsområden..






fredag 7 augusti 2009

Jerka still rocks

Berättade härom dan att vi var på Jerry Williams på Orhalla förra helgen.. Det var en riktigt härlig tillställning på en otroligt fin plats.. Orbaden lockar med sitt glittrande vatten och långa vita stränder och Jerka uppå det, kan det bli bättre en fredagkväll? =)







Jerka him self anlände till platsen i en kyrkbåt, tillsammans med alla roddare som var klädda i medeltidskläder.


Massor av folk och stämningen var på topp!


Det bjöds inte bara på bra musik utan naturen gav sin hyllning till rockmusiken i form av en spektakulär solnedgång..




Skicklig gitarrist!


Observera de röda bootsen!












måndag 3 augusti 2009

Köksdrömmarna börjar ta form

Nu äntligen känns det som att det börjar hända nåt i köket! Eller - det har ju hänt massor, men det börjar åtminstone synas.. Här kommer några bilder på vad vi har gjort de senaste dagarna.. Tapetseringen är klar, och golvet är lagt.. Vi har till och med hunnit provställa dit några köksskåp.. Vad tror ni?







Det gröna är en sorts tätskikt som ska skydda väggen mot eventuellt vatten.. Inte så snyggt men ack så viktigt!




Så här ser tapeten ut i alla fall, kommer nog att bli riktigt snyggt tillsammans med kaklet vi beställde idag, och bröstpanelen som kommer till den sen..


Nu är även taket färdigmålat (äntligen!!) och hela golvmattan är lagd.. Jippie!


Vi tog en paus från allt byggande i fredags och åkte iväg på Jerry Williams i Orhalla, det var en häftig upplevelse, med scenen som ligger alldeles vid vattnet och allt.. Ska visa några bilder från det i nästa inlägg!

lördag 1 augusti 2009

Ostprovning

Jag och min kära familj var iväg på ostprovning för ett tag sedan.. I närheten finns nämligen ett otroligt mysigt litet guest house ägt av ett holländskt par, som också importerar holländska ostar.. Eftersom min käre far är förtjust i ost så tänkte jag att det var en bra idé att dra iväg dit..

Fick ingen bra bild på all ost, bland annat hade de en alldeles knallgrön ost, alltså helt grön! Ingen mögelost utan färgen kom från pesto.. Väldigt god.. Förutom alla de goda ostarna så serverades dessa små läckerbitar, som frun i huset gör själv. De är helt fantastiskt goda..! Man glömmer allt vett när man får smaka en sån här.. Nästan så att de smälter i munnen!


De har inrett ett gammalt dagis, och jag må säga att det har blivit otroligt fint! Det är olika stil i varje rum, och vi hade turen att få en liten titt in i ett av dem.. Väldigt detaljrikt.







I trappen hängde denna härliga ljuskrona. Den gav ett väldigt mysigt sken och man kom genast i rätt stämning..




Dagen efter var vi iväg och kikade på en massa fina gammelbilar, Classic Car Magazine var nämligen i grannstaden och fotade, och jag tror att traktens alla fina bilar ville ställa upp på foto! Härligt väder var det också, så det blev nog väldigt fina bilder.. Vi får väl se om det kommer med i nästa tidning..




Ska visa några bilder från gjutkursen så fort jag har laddat in dem i datorn! Ha det gott så länge!