onsdag 30 september 2009

USA - home of Elvis Presley

Har hunnit med både ett och annat på två veckor.. Äventyret började med en resa till USA, där vi hälsade på Elvis =) riktigt häftigt..! Jag ska ge er en förhandstitt på några bilder idag, fler kommer senare!


Elvis Presleys Cadillac, som han gav till sin mor. Det blev hennes favoritbil men ryktet säger att hon inte hade något körkort?



Efter denna resa bar det av till andra sidan Östersjön - närmare bestämt Tallinn. En väldigt fin stad med ett otroligt bevarat gamla stan. Bilder därifrån kommer!

Här hemma har hösten kommit på riktigt.. Minusgrader på nätterna, så alla mina blommor har fått flytta in =) ser ut som en plantskola här, mitt bland alla byggrejer.. Fast de blommar fortfarande, så jag har inte hjärta att ställa undan dem..



















På återseende!

tisdag 8 september 2009

Kökspremiär!

Här kommer lite nya bilder igen från köksbygget.. Här håller vi på att sätta upp köksfläkten.. Hålet till vänster är det gamla hålet för fläkten.. Vi har inte riktigt kommit på hur vi ska göra med det än.. Några tips?




Skafferibygget i full gång!








Här har vi fått panel och tapet på skafferiet.. Men inredningen i skafferiet är fortfarande väldigt "sporadisk" haha..


Så här blev det med skafferidörren, panelen och tapeten.. Fint va!


Alla köksmöblerna är i olika färger (fortfarande).. Hade ett projekt i våras då jag tänkte måla allt vitt, men efter två stolar tröttnade jag =/ vad krångligt det är! Så nu funderar jag på om man kanske kan sprutmåla dem eller lämna in dem nånstans?


Världens längsta bänk (?) är äntligen på plats.. Den väntar bara på att få lite olja..


Här sitter köksfläkten och diskmaskinen på plats också!


Dags för premiärmatlagningen..! Det blev saffranspasta med vitlökskyckling..


Härligt kakel, eller hur!!








Det känns så lyxigt att kunna laga mat igen! Nu är det bara småsaker som lister och sånt som är kvar, men köket är i alla fall användbart.. Det känns härligt!!

måndag 7 september 2009

Nya köksbilder

Nu börjar köket äntligen att ta form! Känns skönt, i lördags lagade vi mat där för första gången, det var helt underbart.. Jag kan inte nog säga hur less jag är på att äta ute!! Det är verkligen vardagslyx att äta hemlagad mat varje dag... Underskattat!

Här kommer lite nya bilder från köket.. På väggarna sitter det bröstpanel som är såna panelskivor från Brandéns. Otroligt enkla att hantera måste jag säga.. Men mycket att måla.. Först grundmålas och sen på med den riktiga färgen.. Och det har inte varit det lättaste att hitta den.. Men när vi väl hade hittat den och målat ca hälften av panelen så tog färgen slut och vi beställde mer. Inget mer med det tänkte vi, men när vi öppnar burken hemma så är det en helt annan färg!! Irriterande.. Så det var ju bara att åka in till stan igen och få en ny burk.. Men nu är all panel färdigmålad som tur är.. Har bara listerna kvar..



Bänkskivan var en annan utmaning.. Den blev ungefär dubbelt så dyr som vi hade tänkt oss från början =/ men snyggt blev det! Det fanns ingen färdig lösning, eftersom vi ville ha en bänkskiva som var ungefär 4 meter lång och med en böj på slutet.. Så vi fick lösa det själva.. Vi köpte en skiva som var 90 cm bred och sågade ur den så att vi fick till rätt böj, och sedan fick vi skarva ihop den med den andra skivan så att vi fick rätt längd. Det var inte bara, det! På bilden nedanför syns den färdiga skivan litegrann, ska lägga upp en bättre bild imorgon..





Sedan har vi utmaningen med att kakla. För det första var det inte lätt att hitta rätt kakel, eftersom jag hade en "bild" i mitt huvud hur det skulle se ut.. Det här är vad det blev, inte riktigt som i mitt huvud, men nära nog.. Väldigt fint till slut, efter allt fogande och putsande..






Vita fogar, visst blev det fint?! Ljust och fräscht. Men jag lyckas inte riktigt få den rätta blåfärgen på kort dock.. På vissa kort ser den nästan svart ut.. Men den är mörkblå i alla fall haha...








Känns otroligt skönt att ha ett "riktigt" kök, bara en sån lyx som att kunna ta ett glas vatten i köket.. Helt fantastiskt =) Fler bilder kommer imorgon.. Nu - sova! Måste vara pigg imorgon, mycket som ska göras innan helgen.. Då ska vi nämligen åka till USA, min mors drömresa.. Hon är ett stort Elvisfan, så vi ska besöka Graceland, det ska bli riktigt häftigt! Är det någon av er som har varit där? Har ni några tips så mottar jag tacksamt dessa!!

Kram på er!

onsdag 2 september 2009

Illbattingarna

Tänkte visa er lite bilder från köket men har inte hunnit ladda in några bilder på datorn än =/ Så här kommer lite bilder på mina små sötnosar!







De tycker väldigt mycket om att bada.. Både ute och inne.. Fast det är skönast när det är varmt vatten i badet (bortskämda!?)








Begreppet äta med hela kroppen har fått en ny betydelse sen dessa små sötnosar kom in i bilden =)






Hos "mormor" får man spaghetti - nästan lika bra som mask!


Bilankorna i framrutan på bilen när vi står på parkeringen på Ica.. Varmt och skönt i solen =) de gillar att åka bil, det är väl spännande att se alla saker svischa förbi.. =)